Racecursus Assen

3 Daagse cursus Assen

Bij racelicentiehalen.nl hoeft een racecursus geen droom te blijven. Deze racecursus bestaat uit veel effectieve rijtijd, veel trainingskilometers en uiteraard word je persoonlijk begeleid door ervaren trainers en coureurs.

Data:

  • Woensdag 06-11-2024
  • Donderdag 07-11-2024
  • Vrijdag 08-11-2024

(onder voorbehoud van beschikbaarheid)

1.625,00

Auto
Met welke auto wil je de cursus volgen?
KNAF licentie examen
Meedoen aan licentie examen voor het behalen van je racelicentie
Medische keuring
Medische keuring (vereist voor je racelicentie)

Deze racecursus bestaat uit veel effectieve rijtijd, veel trainingskilometers en uiteraard word je persoonlijk begeleid door ervaren trainers en coureurs.

Je zult gedurende deze 3 dagen enorme stappen maken in je totale voertuigbeheersing. Onderdelen die zoal aan bod komen, zijn:

  • Maximaal remmend (tegen het blokkeren aan) op de bocht af.
  • In 1 soepele beweging insturen naar het clippingpoint.
  • Vol gas (met licht overstuur) de bocht uit accelereren.
  • Slipstreamend achter je tegenstander aan.
  • Je tegenstander uitremmen en door naar de volgende bocht.
  • Het gevoel de auto helemaal onder controle te hebben.
  • Grenzen verleggen!

Onder persoonlijke begeleiding van een ervaren trainer werk je steeds meer richting het einddoel; genieten van het racen, maar natuurlijk ook het behalen je racelicentie op de laatste cursusdag. Het examen wordt afgenomen door de licentiecommissie van de KNAC Nationale Autosport Federatie (KNAF). Racelicentie gehaald? Dan kun je je alvast verheugen op de masterclass voor de gevorderde coureur die 2 keer per jaar plaatsvindt.

Er is een mogelijkheid om gedurende deze racecursus te overnachten in Assen. Wel zo leuk en gezellig natuurlijk om tijdens het diner alle raceverhalen te delen met de andere deelnemers. Interesse? Vraag naar de mogelijkheden.

Extra informatie

Duur

3 dagen

Ervaring

Beginner

Auto

Eigen auto, Huurauto

Lunch

Incl. lunches

Dagen

Woensdag, Donderdag, Vrijdag

Locatie

Assen

Instructie

1 op 3

Hotelovernachting

Exclusief hotelovernachting

Op dag 1 begint de cursus met een diversiteit aan onderdelen om rustig aan het circuit te wennen en de auto langzamerhand steeds beter onder controle te krijgen. In de middag ga je al snel heel veel rondes maken over het circuit. Je bent dan vooral bezig met het rijden van de ideale lijn. Belangrijk hierbij is vooral het door de bocht kijken, naast alle handelingen zoals terugschakelen en remmen, voordat je een bocht instuurt.

Op dag 2 ga je de snelheden al snel verhogen richting het maximale, om je voor te bereiden op proefstarts, inhalen/uitremmen en korte en lange races met safetycar-procedures.