Je zocht naar ‘Racelicentie halen Assen’? Gevonden! Het TT Circuit Assen, gelegen in de provincie Drenthe, is een legendarische en iconische circuit in de wereld van de motorsport. Het circuit is wereldwijd bekend om zijn uitdagende lay-out, snelle bochten en de jaarlijkse MotoGP-race met de meest getalenteerde motorcoureurs ter wereld. Wil jij je racelicentie halen op het TT Circuit in Assen? Op deze pagina vindt je meer informatie over het volgen van een racecursus op het prachtige TT circuit, maar we starten met een stukje historie.

Racelicentie halen op TT circuit in Assen

Geschiedenis TT Circuit Assen

Het TT Circuit Assen vindt zijn oorsprong in 1925, toen de eerste TT-race werd gehouden op een stratencircuit rondom Assen. Destijds was het een 28 kilometer lang stratencircuit gevormd door de wegendriehoek tussen Rolde (start/finish), Borger en Schoonloo..In de loop der jaren is het circuit geëvolueerd en aangepast om te voldoen aan de moderne veiligheidsnormen en de eisen van de motorsport.

In 1955 werd het huidige permanente circuit geopend. Het heeft een lengte van 4,54 kilometer en wordt gekenmerkt door snelle bochten, technische secties en een lange rechtstuk waarop hoge snelheden kunnen worden bereikt. Het circuit is geclassificeerd als Grade A door de internationale motorsportfederatie Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM), wat betekent dat het geschikt is voor het organiseren van wereldkampioenschapsraces. De Dutch TT van 2019 was de best bezochte editie ooit (tot nu toe 2023) met 167.000 bezoekers.

Kenmerken van het TT Circuit Assen

Het TT Circuit Assen heeft enkele kenmerkende eigenschappen die het uitdagend maken voor coureurs en spannend voor fans:

  1. De Haarbocht tot en met Strubben: Het begin van het circuit is een technisch uitdagend gedeelte waar nauwkeurigheid en precisie vereist zijn beginnend met een aantal snelle bochten gevolgd door een hairpin genaamd Strubben. Dit eerste deel is erg technisch en enorm bepalend voor de snelheid op het achterste rechte stuk.
  2. Ruskenhoek: Via het achterste recht stuk kom je aan bij de Ruskenhoek. Een enorm snelle bochten combinatie (rechts / links).
  3. Stekkenwal tot Duikersloot: Dit is het achterste deel van het circuit en bestaat voornamelijk uit 90 graden bochten.
  4. Meeuwenmeer en Hoge Heide: Deze hogesnelheidscombinatie brengt je weer terug naar het voorste gedeelte van het circuit.
  5. Ramshoek: Een van de snelste bochten op het circuit, waar je met hoge snelheid doorheen gaat en veel G-krachten ervaart.
  6. Geert Timmer Bocht: Een technische bocht die een goede acceleratie uit de bocht vereist om snelheid te behouden op het rechte stuk.

Evenementen op het TT Circuit Assen

Het TT Circuit Assen is vooral bekend vanwege de jaarlijkse MotoGP-race, die sinds 1949 wordt gehouden. Deze race is een hoogtepunt op de kalender van het wereldkampioenschap en trekt duizenden fans van over de hele wereld. Naast de MotoGP worden er ook andere motorsportevenementen georganiseerd, zoals het Brits Superbike-kampioenschap, het IDM Superbike-kampioenschap en de Superbike World Championship-races.

Het circuit is ook het toneel geweest van andere spannende races, zoals de TT Assen voor auto’s en de Gamma Racing Day, waar verschillende raceklassen en demonstraties plaatsvinden. Buiten de motorsport worden er op het circuit ook andere evenementen gehouden, zoals muziekconcerten, festivals en beurzen.

Het TT Circuit Assen is een absolute must-visit voor motorsportliefhebbers. Met zijn rijke geschiedenis, uitdagende lay-out en adembenemende races heeft het circuit een speciale plaats veroverd in de harten van zowel coureurs als fans.

Racecursus doen op TT circuit Assen

Wil jij je racelicentie halen op het TT circuit in Assen? Dat kan? Volg een racecursus met eigen auto, of kies voor één van de mogelijke huurauto’s. Een racecursus is niet alleen onwijs leuk om te doen, maar je wordt ook daadwerkelijk een betere bestuurder op de openbare weg. Door verschillende oefeningen verhoog je namelijk jouw rijvaardigheid. Heb jij ooit wel eens een noodstop moeten maken? Of misschien een uitwijkmanoeuvre? Een 180 graden slip? Tijdens een racecursus op het circuit van Assen leer je een auto onder controle te houden, ook als het even niet gaat zoals gepland.

Racelicentie halen Assen

Ook je racelicentie halen op het TT circuit in Assen maar weet je niet helemaal waar je moet beginnen? We helpen je graag de racecursus te vinden die het beste bij je past. Vul het intake formulier in en we helpen je graag verder!